Santai Entertainment

Bollywood Dans

Bollywood is de bijnaam van de Hindi filmindustrie in Mumbai, vroeger genaamd Bombay. De naam is een samentrekking van Bombay en Hollywood. De meeste films uit Bollywood komen zijn musicals die verhalen vertellen over de liefde, onrust, familieverbanden, armen versus rijken, cultuur, geloof etc.

Belangrijke elementen in Bollywood films zijn de dans en muziek, die een onderdeel van de verhaallijn vormen en een bepaalde emotie van de hoofdrolspelers weergeven.

Vroeger lag bij het uitbeelden de nadruk op sterke mimiek en minder op dans. Door Westerse invloeden is er door de jaren heen meer nadruk op danschoregrafie en show gelegd, maar het vertellende karakter is nooit verloren gegaan. Door meer dynamiek en show toe te voegen met invloeden van dansen uit andere culturen en moderne stijlen heeft de dans in films aan populariteit gewonnen en is het danselement uitgegroeid tot een unieke dansstijl, de Bollywood Dans.

Heeft u binnenkort een evenement en wilt u de Bollywood dans boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden via onze contactpagina.